About

Cine suntem?

Sunt Roxana, pasionată de literatură și de scris încă din școala generală, absolventă de litere și cititoare avidă a literaturii pentru adolescenți.

Am profitat de faptul că anul acesta Bacăul este Capitala Tineretului din România și, sub egida Capitalei și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, organizez în Noiembrie un eveniment unic în România și în lume: Aducem National Novel Writing Month (NaNoWriMo), Programul pentru Tinerii Scriitori în toate școlile din oraș.

Ce e NaNoWriMo?

E o asociație americană non-profit care, în fiecare an, de 18 ani, organizează unul din cele mai mari evenimente pentru scriitorii amatori sau profesioniști. În 2016 au participat peste jumătate de milion de scriitori, inclusiv elevi și profesorii lor coordonatori.

short_mobile-eda253ab165f81e99bc7a21cfce9d37b

Provocarea NaNoWriMo este să scrii un roman întreg în 30 de zile, pe parcursul lunii noiembrie. Numărul țintă de cuvinte este 50,000, adică 1660 de cuvinte pe zi. Imposibil?

Posibil.

Alții au facut-o, și, an de an, mai multe romane se adaugă în portofoliul romanelor publicate.

 

 

Ce e Young Writers Program?

Programul pentru Tinerii Scriitori aduce scrisul creativ la orele de limbă română și limbă engleză.

Pe platforma online ywp.nanowrimo.org, nou lansată în 2016, elevii pot să-și scrie poveștile direct pe site și să verifice numărul de cuvinte scrise. În plus, pot folosi toate resursele ispiraționale pe care NaNoWriMo le oferă în fiecare an. Elevii își stabilesc singuri numărul de cuvinte la care doresc să ajungă la sfârșitul lunii. Pot fi 2000, pot fi 30000, în funcție de cât crede fiecare că poate.

Profesorii își creează propriile săli de clasă virtuale, unde își înscriu elevii participanți. De asemenea, site-ul oferă materiale gratuite care urmează curriculumului corp comun american, cât și planuri de lecție, caiete de activități pentru elevi, unelte virtuale și îndrumare din partea autorilor publicați.

nano_16_ywp_button_detail_rgb

Ce trebuie să faci?

Toate la timpul lor.

Dacă ești profesor:

Aasigură-te că ai completat fluturașul care a fost pus la dispoziție în cancelarie la începutul lunii iunie. Dacă nu l-ai completat, nu e nimic, te poți înscrie foarte ușor aici.

formularside2side.jpg

Dacă ești elev:

Anunță-ți profesorul de limba engleză sau limba română (în functie de limba în care dorești să scrii) că vrei să participi la proiect și roagă-l să vină la prezentare.

Până atunci, chiar dacă ești elev sau profesor, poți să-ți faci cont pe ywp.nanowrimo.org.

Fii la curent cu blogul Tinerii Scriitori, unde vom posta inclusiv sfaturi despre tehnica scrisului. Dacă te abonezi, poți fi sigur că nu ratezi nici o postare.

Și, bineînțeles, urmărește pagina de Facebook Tinerii Scriitori pentru a fi la curent cu absolut tot.

Advertisements

WordPress.com.

Up ↑